De farm van de toekomst

Glowfarms productie techniek ter illustratie
Dit is de eerste stap in het productieproces van Glow kruiden

De kleine kruiden starten aan het begin

Nadat we de kruiden hebben gezaaid op kleine plugjes laten we ze ongeveer twee weken ontkiemen in een aparte ruimte. Hier is het nog net wat warmer en vochtiger, zodat ze rustig tot leven kunnen komen. Nadat ze een ontkiemt zijn zetten we de pluggen over in de band, zodat hun reis van 3 weken kan beginnen!

Belangrijke ingrediënten

Licht, water en voeding. Van levensbelang om goed te doseren als je net als wij de meest prachtige planten wilt kweken. Onze plantjes staan met hun blaadjes in de zon, ze krijgen precies het juiste lichtspectrum, zo’n 18 uur per dag. De wortels houden we goed nat, meerdere keren per uur vernevelen we ze met voedzaam water zodat ze groot en sterk kunnen worden.

Glowfarms geeft licht en water aan alle plantjes gedurende het teeltproces

Fijne omgeving

Temperatuur

Ver uit de meeste kruiden houden van een beetje warmte. Onze productie-faciliteit is daarom doorgaans tussen de 20 en de 23 graden.

Koolstofdioxide

Planten gebruiken CO2 om te groeien. De CO2 die van nature in de lucht zit is voldoende, maar een beetje extra helpt onze planten alleen maar meer.

Luchtvochtigheid

De kruiden houden wel van een beetje vochtige lucht, dus houden we onze luchtvochtigheid tussen de 70 en 75%.

Temperatuur

Luchtvochtigheid

Meten is weten

Omdat we precies willen weten hoe het met onze plantjes gaat, meten we elke tien minuten de luchtvochtigheid en de temperatuur op tientallen plekken in ons systeem. We gebruiken deze data allereerst om te monitoren en bij te sturen waar nodig. Op de lange termijn gaan we zorgen voor een zelfsturend ecosysteem: onze computers weten wat onze planten nodig hebben en sturen de omstandigheden zo bij dat onze planten optimaal kunnen groeien.

Prachtig eindresultaat

In a nutshell is dat hoe wij jou de meest geweldige verse kruiden kunnen bieden. Glow kruiden maken een verschil en dat is allemaal mogelijk door vooruitstrevende, nieuwe en vooral super mooie techniek. Minder importeren, niet meer seizoensgebonden, geen pesticiden en minder druk op het klimaat. Dit maakt Glow zo bijzonder.

Volgroeide planten uit het productiesysteem van Glowfarms